حجت الاسلام عظیمی به بررسی اهمیت و برکات اظهار فقر به درگاه خداوند پرداخت و گفت: نتیجه اظهار فقر به درگاه الهی این است که نسبت به دیگران احساس بی نیازی می­‌کنیم و در برابر خداوند احساس ذلت و فروتنی می‌­کنیم و تسلیم محض دستورات الهی می­‌شویم

به گزارش خبرنگار 

خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدحسین عظیمی، استاد حوزه علمیه و کارشناس علوم قرآنی، در برنامه یاد خدا، به بررسی قاعده فقر در قرآن کریم پرداخت و گفت: تمام مخلوقات جهان و انسان­های فقیر به ذات و خداوند غنی به ذات است, بنابراین تمام موجودات به خداوند نیاز دارند.

 حجت الاسلام عظیمی بیان کرد: در بسیاری از دیگر آیات قرآن کریم تمام موجودات نیازمند مطلق بیان شده­­‌اند و بدون اراده خداوند توانایی انجام هیچ کاری ندارند و تنها خداوند بی نیاز مطلق است.

 کارشناس علوم قرآنی ابراز کرد: انسانها در زندگی دنیا به دنبال اهدافی هستند و از غیر از خدا درخواست دارند که نیازهای خویش را برطرف کنند؛ در حالی که آنها نیز فقیر به ذات بوده و نمی­‌توانند مشکلی را حل کنند و  تنها خداوند می­‌تواند نیازها و مشکلات موجودات را برطرف کند.

  وی در ادامه به اهمیت و برکات اظهار فقر به درگاه خداوند پرداخت و گفت: مهم ترین نتیجه این قاعده این است که اگر فردی متوجه به فقر خویش در درگاه الهی نشود، درخواست نیاز و دعا از خداوند نمی­‌تواند داشته باشد.

 حجت الاسلام عظیمی بیان کرد: مفهوم دعا درخواست و طلب نیاز از خداوند متعال است و این مسأله زمانی محقق می‌شود که هیچ موجودی به جز خدا را در عالم کاره­‌ای ندانیم.

 استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: در سوره حمد در ابتدا به ربوبیت، مالکیت خداوند آمده است و در مرحله بعد به مقام توحید خدا توجه می‌­شود و در این زمان اجازه درخواست و دعا کردن در درگاه الهی به بندگان داده شده است.

 حجت الاسلام عظیمی ابراز کرد: هر فردی که به مقام توحید خداوند برسد اجازه دعا کردن در درگاه الهی به او داده می­‌شود؛ بنابراین پیامبراکرم(ص) فقیرترین فرد در درگاه الهی بود و هر درخواستی از خدا طلب می‌کرد به او اعطا شده است.

 کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: یکی از نتایج اظهار فقر به خدا این است که زمانی که در دنیا هر چه اموال و دارایی­‌های انسان بیشتر می‌شود، محتاج‌تر به دیگران و مضطرب‌تر می‌شویم.

 وی به بیان ثمره سوم قاعده فقر پرداخت و گفت: زمانی که انسان به فقر خویش در درگاه الهی آگاه شود، اظهار نیاز و در خواست از غیرخدا را بی انصافی می­‌د­اند، زیرا موجودات دیگر نیز فقیر به ذات هستند و توانایی انجام فعالیتی ندارند و این در حالی است که تنها خداوند غنی به ذات است.

 حجت الاسلام عظیمی  ابراز کرد: متأسفانه به جای این که دیگران را وسیله قرار دهیم تا به خدا برسیم، از درگاه الهی درخواست می کنیم که نیازهای ما را به وسیله دیگران برطرف کند و از غنی به ذات، فقیر به ذات را درخواست می­‌کنیم.

 استاد حوزه علمیه قم عنوان داشت: نتیجه اظهار فقر به درگاه الهی این است که نسبت به دیگران احساس بی‌نیازی و عزت می­‌کنیم و در برابر خداوند احساس ذلت و فروتنی می ­کنیم و تسلیم محض دستورات الهی می­‌شویم.

 حجت الاسلام عظیمی بیان کرد: ثمره چهارم قاعده فقر این است که هیچ زمانی از خداوند درخواست نمی­‌کنیم که نیازها و درخواست ­های ما را برطرف کند، زیرا اظهار فقر و نیازمندی به درگاه الهی جزء جدا ناشدنی ذات و فطرت بشر است


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها